Superentreprenören Kadim om bokbranschen: ”Tacka fan att det går dåligt, jävla trög bransch!”

Idag kom författaren till Tänk som en turk Kadim Akca på besök på förlaget. Vi stämde av lite allt möjligt, bland annat att han nu har varit på omslaget till Affärsresenären, blivit intervjuad i TV4, SVT, flera radiointervjuer etc etc. Vi kan lugnt konstatera att vi uppnått det som projektledaren Björn Vingård kallar ”loopen där publicitet föder mera publicitet.” och hade det inte varit konstigt om han inte lyckats, superentreprenör och högljudd turk som han är.

Men bokbranschen förstår sig Kadim inte på. ”Inget personligt mot er, tjejer, men fan vilken jävla trög bransch!”, säger han och slår upp med armarna. Jag förklarar alla rutiner om returrätt och centrala inköp och han undrar ”men vad har bokhandeln för anledning att sälja böckerna om de ändå bara får returnera böckerna? Det är vansinnigt! Det är så dumt så det inte finns ord!” Jag försöker komma på ett bra svar men blir avbruten av Kadim: ”Man måste släppa ut en massa duktiga tjejer och killar. Dyka på varenda jävla kund! Om det var mina kunder skulle jag säga ni måste köpa så här mycket om året annars jävlar, passar det inte….”

Högst upp på att-göra-listan just nu! Boka möte med Kadim om hur ett litet förlag ska sälja bättre! Kan man kanske använda städbranschens säljmetoder på bokbranschen? Fortsättning följer…

/Johanna

Annonser
Det här inlägget postades i Besök hos förlaget, Bokbranschen, Kadim. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s