”Och sen ska askan (olovligen) grävas ner på St: Lars gamla kyrkogård…”

Nu är döden på tapeten igen, eller rättare sagt hos oss är ämnet ständigt aktuellt… Det fortsätter strömma in uppskattande brev efter det att Lotte Möllers bok Hej då – Begravningsboken släpptes i september. En läsare skriver: ”Ett suveränt pedagogiskt grepp att detronisera fasan inför död och begravning. Men också en praktisk avdramatisering av begravningsbestyrens komplikationer och känslomässiga förvirring.”  Eller ”Jag tackar för två dagars utomordentligt underhållande och lärorik folkbildning. Jag sträckläste boken för den gav, liksom en spännande berättelse, en lust att hela tiden gå vidare – vad kommer-mer-upplevelse.”

Men vi har också fått mindre uppskattande brev från företaget Promessa som arbetar med en metod för frystorkning och anklagar Lotte för en mängd faktafel. Här kan ni följa en del av debatten: http://dagensbok.com/2011/10/28/lotte-moller-hejda-begravningsboken/ Vi hoppas på mer debatt kring metoden i media, spännande fortsättning följer…

Lunchsnacket idag var också om begravning, jo det är faktiskt sant. Det blev indisk mat och kremeringssnack. För vi vill alla kremeras och askan ska spridas. Lena som var redaktör för boken hade dock en mer detaljerad plan (och det vore kanske konstigt annars…): Kremering och efterföljande minnesstund i kapellet vid Lomma kyrka med sång av svägerskan. Och sen ska askan (olovligen) grävas ner på St: Lars gamla kyrkogård i Flackarp. Men så återstod detaljen med tillståndet från Länsstyrelsen, det får vi nog alla kolla upp närmare…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s