Hej Botkyrka! Tack SJ!

Bilder från Stockholms skärgård

Stockholms skärgård, jag tror faktiskt aldrig jag varit där. Inte på Ljusterö, Vaxholm eller Dalarö. Inte heller på Utö eller ens i Nynäshamn. Det är katastrof. Jag kan precis föreställa mig hur det är: glittrande hav, solvarma klippor, lena bryggor, nypotatis och jordgubbar. Husen är säkert alla sekelskifteshus, nyrenoverade eller vackert patinerade av salta höststormar.

I år kanske det äntligen är slut på mina dagdrömmar om Stockholms skärgård för nu har mina vänner köpt sig ett sommarställe! ”1 h med kollektivtrafiken och så är man i en miljö som känns lika avlägsen som Lappland.” I BOTKYRKA KOMMUN!

När jag först hörde det reagerade jag ungefär som vissa av mina kompisar i huvudstaden har gjort vad gäller min bostadsort Malmö: ”Men, kan man bo där? Är det inte jättefarligt?” Naturligtvis en urdum reaktion. Och nu när jag sett bilderna på det lilla trähuset, knappt hundra meter från klipporna med utsikt över, om än inte öppet hav, så glittrande, inbjudande vatten, råder ingen tvekan – det går alldeles utmärkt bra att bo och bada här!

Så i sommar bär det av! Dessutom, tack vare SJ:s oförmåga att köra sina tåg i tid kan jag återigen casha in en gratistur upp till Stockholm.

Hej Botkyrka! Tack SJ!

/Lo Söllgård

Läs mer om Stockholms skärgård i boken Bo och bada i Stockholms skärgård. Vi kör specialpris på boken hela sommaren! 99:- inkl frakt.
Till erbjudandet>>>

Annonser
Det här inlägget postades i Resa och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s