Rapport: Bokmässan

Bokmässan är avslutad. Efter fyra dagar i ett konstant brus känns det ganska skönt att vara tillbaka på lilla kontoret i Malmö. Vi kan konstatera att mässan var sig ganska lik; tusentals människor i jakt på bokklipp, Jan Guillou och Björn Ranelid stressade från ena framträdandet till det andra, tappra Katerina Janouch och Martina Haag signerade sina nyheter i högklackat och snygga klänningar från öppning till stängningsdags, hela tiden med ett brett leende, och förlagen kämpar alla med att vara störst, bäst och vackrast. Så även det lilla Bokförlaget Arena.

Seminariet Livsdrömmar, politik och moral var en av höjdpunkterna för oss under årets Bokmässa i Göteborg. Författarna Nina Björk (Lyckliga i alla sina dagar), Ingrid Sommar och Susanne Helgeson (Köp dig fri!) diskuterade vad god konsumtion och bra design innebär i en global värld. Seminariet var välbesökt, spelades in av Kunskapskanalen och kan ses här.

Vår monter gästades av köksmästaren på Gunnebo slott och trädgårdar, Patrik Sewerin, som bjöd förbipasserande på smakprover ur boken Gunnebo. Han passade på att berätta om maten och trädgårdarna för de som tog sig tid att stanna upp. Boken innehåller härliga recept! Bosse Bildoktorn Andersson kom och signerade Whiskyresan och Svenska whiskyresan vid ett par tillfällen, och drog som vanligt till sig många nyfikna och intresserade. Fler kändisar (och en massa icke-kändisar) minglade skånskt på vår lansering av boken Skånska matupplevelser. Några av Skånes främsta kockar bjöd på en imponerande plockmeny!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Besök hos förlaget, Bokbranschen, Köp dig fri! och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s