Peter Johansson vs Zorn

Veckan började med ett möte med konstnären Peter Johansson. Vi skulle diskutera marknadsplanen för boken Johansson vs Zorn. Peter har nu tagit sig an uppgiften att genom ett konstprojekt utmana självaste Anders Zorn. Projektet kan delas upp i tre delar. Utställningen med ilsket röda installationer, dokumentationen av utställningen då 140 hundar besökte Zornmuseet och gav sin syn på verken, och slutligen boken som innehåller iscensatta fotografier av Peter som Zorn och även bilder på hundarna bland konstverken.

Varför utmana Anders Zorn? Ja, det får Peter Johansson svara på vid senare tillfälle, men jag kan avslöja att det handlar om en hämnd.

Planen då? Den 15 december öppnar Zornmuseet i Mora utställningen Johansson vs Zorn. För att förtydliga att boken, med samma namn, är ett fristående konstprojekt från utställningen bestämde vi (Bokförlaget JohanssonZorn_omsl100Arena och Peter Johansson) att lansera boken i januari.

Innan dess ska Peter handmåla de några tusen bokomslagen. Troligtvis tar det hela nästa vecka, eller vad tror ni? Fint blir det säkert!

Hanna

Annonser
Det här inlägget postades i Besök hos förlaget, Konst och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s