Den blå planet

blaplanetHJDanmarks Akvarium har bytt namn och flyttat till en virvelvindsformad ny byggnad utanför Kastrup. Akvariet hyser 20 000 djur, bland annat piratfiskar, krokodiler, anacondor, sälar, hammarhajar och sjöstjärnor. Precis som på det gamla akvariet vid Charlottenlund kan man få känna på sjöstjärnor, krabbor och musslor.

Restaurangen ligger med utsikt mot vattnet, flygplatsen och småbåtshamnen. Således en perfekt plats att sitta och njuta, räkna hur många flygplan som landar under en fikastund, kolla in båtarna som passerar. För barnen finns här möjlighet till vatten- och sandlek, eller att spana in genom det tjocka glaset till de kära sälarna som simmar snabbt som torpeder i vattnet.

Det är fantastiskt vad mycket det finns att göra i ens direkta närhet. Jag kommer bära med mig den senaste utflykten över sundet länge, länge. Ett besök rekommenderas varmt!

Det enda som jag kan tycka är lite synd, med tanke på alla barnen som besöker akvariet, är att namnen på fiskarna bara står på danska och latin.

Oresund_omsl72Tips för den mer vågade: I boken Exotiska utflykter runt Öresund tipsas om Öresundsakvariet vid Kronborgsbukten strax norr om Helsingör. Här anordnar man snorkelturer. ”Det är Discovery Channel fast på riktigt”, som en besökare uttryckte det efter turen.

Annonser
Det här inlägget postades i Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s